Macedonian1

Како Да Започнеш Група за Библиско Проучување

Ние веруваме дека Бог сака те користи, во местото каде што живееш, работиш, и се движиш за да оствари добра промена за вечност. За да започнеш, еве три лесни чекори:

1. МОЛЕЊЕ
... Се започнува со молитва и лични врски.

МОЛИТВА
● Моли се со пријател кој ќе ти помогне да ја започнеш групата за Библиско проучување.
● Редовно можете се заедно. Запрашај го Бог за неговиот план и насока.
● Моли се додека си на прошетка во твојата околина. Замоли го Бог да те заштити и
благослови.
● Моли се за луѓето по име. Замоли го Бог за можност да ги запознаеш, да се грижиш
за нив и да им служиш. Дела на отворено срце кое гради другарства.
● Моли се за нив, да би имаале интерес во проучување на Библијата.

2. ПОВРЗУВАЊЕ
... најдете ги оние кои се заинтересирани

ОРГАНИЗИРАЈ ЗАЕДНИШТВО
● Одбери дата, време и место.
● Направи листа на луѓе кои сакаш да ги поканиш.
● Моли се и покани ги.
● Планирај да послужиш освежувачки пијалак ако сакаш.
● Направи список со прашања за разговор или планирај “запознај се” активности за
време на дружењето.

ВОДИЧ ЗА ДРУЖЕЊЕ
● Послужи кафе, чај и грицки ако сакаат.
● Претставете се и започнете да се запознавате едни со други (користи прашања и
активности) и дај им време да уживаат разговарајќи.
● Кога се приближува крајот на дружењето кажи нешто слично на следново: “Баш си
поминавме убаво заедно. Би сакала да овозможам безбедна средина и грижлива заедница каде група од нас може да ја проучуваме Библијата заедно, откривајќи што не поучува и што и како е слично на нас во нашите животи. Ве молам дајте ми на знаење ако се заинтересирани.”

3. ВОДЕЊЕ
...сега започни.

● Данлодирај го и испринтај го Водичот за проучување за секоја личност.
● Одбери едно од 4-те комплети на предложени ракописи на тој Водич за
проучување Библиско проучување.
● На учеснците ќе им треба по една тетратка како би ги запишале одговорите на
секојдневните прашања.

Стапете во контакт со нас за да ви помогнеме да го преведете на следната адреса за е-пошта contact

Библиски студии на македонски

  • СВЕТЛИНАТА (Macedonian - Light)

    4.5/5 rating (2 votes)
    СВЕТЛИНАТА (Macedonian - Light)

    СВЕТЛИНАТА: Животот на морските желки е во океанот. Смртта е сигурна кога ќе бидат одвлечени од нивното природно живеалиште од која било вештачка светлина. Исус зборуваше, „Јас сум Светлината на светот...светлината која води до животот“ Јован 8:12. Пребарајте во четирите студии кои се насочени кон животот, врските, чудата и пораките на Исус.

What is NBS2GO?

NBS2GO = Neighbor Bible Studies 2GO. This website is the simple packaging of ideas, resources, and inspiration to equip believers to launch and multiply Bible study groups.


What's the big deal about a neighbor Bible study group?

A neighbor Bible study group brings together a wide range of seekers and Christ-followers to study, discuss, and encourage one another toward life application of God’s Word. This blending of spiritual maturity levels creates a dynamic, life-transforming community. Friendships are formed, and group members are equipped to minister to others where they do life. 

NLT Scripture references on nbs2go.com and in publications, unless otherwise noted.

Contact Us

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Please choose one.
Please let us know your message.
Invalid Input

By clicking the "Send" button below, you agree to receive email updates from NBS2GO and agree to Cru’s privacy policy.